Saturday, 3 September 2011

mekdi.. mekdi..


ishh mara sungguh rasenye hari ni bile pesan tp brg tak dpt. hangen tak hangen la. aku g mekdi td beli lunch tok iman. "iman nak bege yang ade daging ngan ade cis pastu ade kentang pastu besa tau". fine aku pn order seperti yang dipesan anak kecil td. 
"DABEL CIS BEGE LAJ, AER TUKA MILO. TAMBAH SATU LAGI LAJ FRAIS" 

kecingggg.. aku baya wang kertas RM50 dpt bil cam ni beserte baki. serupe la cm yang aku pesan td. aku sambot makanan yang diberi tanpa sebarang keraguan memandangkan banyak lagi kerete yang membawa tuannya yang sedang kelaparan berato belakang kete aku. prihatin la kunon aku ni kan. cume muke pompuan yang hulur aku makanan ni je tampak tekedu tatkala memandang wajah aku tanpa sebarang mekap yang di tutuh pada muke. muke aku cam hantu da kot. tak sempat la nak mekap. lambat amek ibu aku nnt. td aku da lambat setengah jam pn ibu aku da veri enggri. sampai je umah aku teros g dapor basoh cawan2 dlm singki sblm ibu aku menjeret tak tentu hale. da siap aku g depan tgk iman. bege die tak bukak lagi, tak tau nk bukak katenye. die makan frais sambel bareng2 kegirangan menonton FEIRI OD PEREN. aku dudok intai beg kertas mekdi td lantas teriak "IMAN!!! MANE SATU LAGI FRAIS?? IMAN MAKAN SATU JE KAN? SATU LAGI MANE?????" iman gtau die jumpe 1 je sbb aku order 1. haihh naseb ko la mira. sape soh tak cek td kan.





 3 bende tu ke yang aku jumpe. seb bek ade sos. hmmm wat tu du? kongsi la siket ngan iman. seb bek mood budak tu ok. kalo tak? mampos ko kelaparan.

see.. kurang satu la kak. takpe la. da kenyang da pun. takkan nak g sane tuntut balek kot? cm kelaka je. walaupun salah aku snirik tp aku tetap rase tekilan la sbb bebende yang jadi cm ni buat aku hilang kepercayaan lalu berkate di dlm hati "memang patot sangat jadi CEREWET. orang kat belakang nak kate aku lembab ke leceh ke poyo ke sengal ke cerewet ke. lantak ko la ctu. yang penteng ape aku order ape aku baya itu yang aku wajib dapat. KASTEMER OLWEYS RAIT. SO WAT.

pesanan ringkas : senantiaselah anda meneliti barangan yang telah anda bayar sblm keluar dr kaunter pembayaran. SEDIEKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN. SESAL DULU PENDAPATAN SESAL KEMUDIAN TIADA GUNANYA. 
ringkasan untuk sume tulisan besa di atas adalah berhati hati.

sekian. wassalamu.

2 comments:

  1. saye slalu mam mekdi. sedap tau. err sedap kot. heeee

    ReplyDelete